Laddstationer i Sverige

Artikel 6 februari 2024

Sverige är i framkant när det gäller antagandet av elbilar och har satt ambitiösa mål att uppnå en fordonsflotta utan fossila bränslen till 2030. Detta har resulterat i en betydande fokus på att bygga ut laddningsinfrastrukturen över hela landet. Att ha en bra laddnings­infrastruktur på plats är avgörande för att landet ska lyckas med sin energiomställning och vara redo för framtiden.

500 000 laddbara fordon i Sverige idag

3 000 000 laddbara fordon förväntas i Sverige år 2030

Utrullningen av laddstationer i Sverige sker snabbt och på olika fronter samtidigt: städer och kom­muner installerar laddstationer på allmänna parkeringsplatser, företag i företagsparkar och privatpersoner på sina parkeringsplatser. Men det finns en fjärde kategori som har sin egen unika situation: bostadsrätts­föreningar.

För bostadsrättsföreningar finns det extra saker att tänka på vid köp av laddningsstationer. Hur betalar de boende för sin laddning, hur kommer den elektriska belastningen i byggnaden se ut i framtiden och hur kan du bäst förbereda dig för det redan nu?

Kontakta oss på Home Solutions idag för att få en gratis konsultation och lära dig mer om vilka lösningar som finns tillgängliga för bostadsrättsföreningar.