Home Solutions och KEBA installerar 700 laddstationer i Sverige och delar nu insikter i rapport

Pressmeddelande, 11 januari 2024

11 januari 2024, Stockholm – Nordic Propeye, genom sitt varumärke Home Solutions, och KEBA ingick ett strategiskt partnerskap på slutet av 2022 med syfte att accelerera utrullningen av laddstationer på den svenska bostadsmarknaden. Under ett år har de installerat över 700 laddstationer i mer än 15 bostadsrättsföreningar. Nu delar företagen värdefulla insikter för bostadsrättsföreningar i en omfattande rapport.

I dag finns det 500 000 elbilar i Sverige. Det förväntas öka till 3 000 000 fram till år 2030. Det innebär att utrullningen av laddningsinfrastrukturen också måste accelereras. Det som har gjort Home Solutions produktlansering till en stor framgång är kombinationen av Home Solutions expertis inom bostadsrättsföreningar och KEBA:s kunskap om smarta laddningslösningar. Det innebär att kunden får högkvalitativa och pålitliga laddstationer som smidigt integreras med en komplett digitaliseringslösning med flera smarta energilösningar.

“Home Solutions har det mest kompletta utbudet av tjänster för smarta, hållbara bostadsrättsföreningar på den svenska marknaden, kombinerat med en bevisad historik av nöjda kunder i nästan 25 år. De är trygga i sina installationer, har ett professionellt supportteam och värderar personlig service. Detta gör Home Solutions till den perfekta partnern att samarbeta med för oss.”, säger Per Jeppson, Performance Lead Northern Europe på KEBA Energy Automation.

“Inom energiautomation är KEBA en världsledande aktör. Deras laddstationer är av hög kvalitet, tåliga och pålitliga. KEBA lägger även stor vikt vid att göra sina produktionsprocesser så hållbara som möjligt, vilket passar perfekt med både våra och våra kunders hållbarhetsmål.”, säger Christer Svensson, VP Major Customers på Nordic Propeye.

”Samhället står inför stora utmaningar i sin övergång från traditionella modeller till gröna energimodeller som är effektiva, använder förnybara energikällor och samtidigt ekonomiska. Våra kunder kan lita på vår engagemang att fortsätta utveckla Sveriges mest kompletta digitaliseringslösning för både kommersiella och bostadsfastigheter.”, säger Carl Aspenberg, CEO på Nordic Propeye.


###


Om Home Solutions, a Nordic Propeye company:
Nordic Propeye har över 20 års erfarenhet av digitalisering av bostadshus och har banat väg för ”Internet of Things” och uppkopplade fastigheter med stark expertis inom radioteknik. Företaget kopplar samman över 60 000 lägenheter idag och driver energisparlösningar på mer än en och en halv miljon kvm fastighet. Företaget har gjort det till sitt uppdrag att hjälpa sina kunder att göra sina fastigheter och bostadsrätter magra, rena och gröna.

Om KEBA
Grundat i Linz, Österrike, år 1968, är KEBA idag ett internationellt aktivt företag som skapar sin framgång genom teknologiska innovationer, högsta kvalitetskrav och medarbetares dynamik och entusiasm. KEBA arbetar med nya framsteg och branschlösningar med målet att skapa hållbara konkurrensfördelar för sina kunder.


För investor relations, kontakta:
Boris de Bruin, Director of Communications, PR and Marketing at Nordic Propeye
Tel: +46 72 341 7551
boris.debruin@propeye.se