Home Solutions lanserar laddstationer för 299 kronor i månaden

Pressmeddelande, 14:e februari 2023

Stockholm, Sverige, 14:e februari 2023 – Home Solutions, a Nordic Propeye company, en ledande leverantör av lösningar för smarta byggnader – har under flera år levererat individuell mätning av elförbrukning för motorvärmare och laddstationer. För att möta den stora och ökande efterfrågan på laddstationer från bostadsrätt- och samfällighetsföreningar lanserar nu Bolaget en tjänst som underlättar för föreningar att erbjuda sina medlemmar möjlighet att ladda bilen utan några investeringskostnader för föreningen eller föreningens medlemmar.

Elbilar blir allt vanligare. Under 2022 ökade antalet elbilar på de svenska vägarna med 79 procent till 195 885 stycken. Totalt finns i dag över 433 000 laddbara personbilar i Sverige, 9 procent av hela personbilsflottan enligt intresseorganisationen Power Circle och statistikdatabasen Elis (Elbilen i Sverige).

– Elektrifieringen av transportsektorn gick i rekordfart under 2022 och den ser bara ut att öka framåt, men utbyggnaden av laddstationer hänger inte med, säger Christer Svensson, försäljningschef på Home Solutions. Bland våra kunder ser vi allt fler bostadsrättsföreningar som vill installera laddstationer vid sina parkeringsplatser och det finns ett stort tryck från medlemmarna. Vår nya tjänst är skräddarsydd för att underlätta för bostadsrätt- och samfällighetsföreningar att få laddstationerna på plats – tryggt, enkelt och helt utan investeringskostnad.

Tjänsten inkluderar hela åtagandet från projektering till installation, drift och underhåll av laddstationerna. Kunderna får fortlöpande ett aviseringsunderlag så att bostadsrättsföreningen eller samfällighetsföreningen kan fördela kostnaden för elförbrukningen på de medlemmar eller i vissa fall externa kunder som laddar sin bil. Riktpriset för tjänsten är 300 kronor per månad och laddstation efter 50% bidrag från Naturvårdsverket, där Home Solutions bistår med ansökan om bidrag.

– Genom att erbjuda laddstationer som en tjänst gör vi dem mer tillgängliga, säger Henrik Lindgren, Head of IoT Sales på Nordic Propeye. Alla bostadsrätts- och samfällighetsföreningar i Sverige kan nu snabbt och enkelt erbjuda sina medlemmar möjligheten att ladda sin bil och samtidigt sänka föreningens elkostnader genom att kunna debitera ut elkostnaden på den som laddar.

Om Nordic Propeye

Nordic Propeye har över 20 års erfarenhet av digitalisering av bostadshus och har banat väg för ”Internet of Things” och uppkopplade fastigheter med stark expertis inom radioteknik. Företaget kopplar samman över 60 000 lägenheter idag och driver energisparlösningar på mer än en och en halv miljon kvm fastighet. Företaget har gjort det till sitt uppdrag att hjälpa sina kunder att göra sina fastigheteroch bostadsrätter magra, rena och gröna.

Är du interesserad av laddstationer? Vänligen kontakta:

Christer Svensson, Head of Sales på Nordic Propeye

Tel: +46 70-330 00 10

christer.svensson@homesolutions.se

För investor relations, kontakta:

Carl Aspenberg, CEO Nordic Propeye

Tel: +46 70-283 09 94

carl.aspenberg@propeye.se