Fyra skäl varför bostadsrättsföreningar installerar laddningsstationer

Artikel, januari 26, 2023

Som medlem i en bostadsrättsförening kan du ha funderat på frågan, ska vår bostadsrättsförening installera laddningsstationer? Oavsett om du själv äger en elbil eller inte finns det goda skäl att överväga det.

Elbilsägare:

1. Laddstationer precis utanför din dörr: Att ha en laddstation precis utanför din dörr kan vara mycket bekvämt för elbilsägare att ladda sina bilar. Istället för att behöva köra till en offentlig laddstation eller vänta på en plats som öppnar upp på en delad laddstation, kan elbilsägare i en bostadsrättsförening med laddstationer enkelt koppla in sin bil när de kommer hem.

2. Enkel betalning via hyresavin: Med laddstationerna integrerade med en lösning för individuell mätning och debitering, kan hyresgästerna få kostnaden för att ladda sina elbilar automatiskt tillagda på sina månatliga hyresavier, vilket gör det till en enkel och bekväm process för alla.

Icke-elbilsägare:

3. Öka värdet på din lägenhet: Att installera laddstationer i en bostadsrättsförening kan också öka värdet på varje enskild lägenhet. Elbilar blir allt vanligare i vårt samhälle och därför ökar efterfrågan på laddstationer. Detta gör att det kan öka värdet på din lägenhet om din bostadsrättsförening har laddstationer installerade.

4. Undvik ökade elräkningar på grund av missbruk av motorvärmare: många hyresgäster använder motorvärmare för att ladda sina elbilar om ingen laddstation finns tillgänglig. Detta ökar de totala elkostnaderna för bostadsrättsföreningen, vilket leder till en ökad hyresavgift. Genom att installera laddstationer med individuell mätning och debitering, betalar endast personen som använder en laddstation för det de använder. Detta leder till rättvis fördelning av kostnader och ekonomiskt beteende.

Home Solutions, a Nordic Propeye company, erbjuder laddstationer för bostadsrättsföreningar, samfälligheter och kommuner. Laddstationerna av världsledande kvalitet tillverkas av KEBA i Österrike. Smart laddning möjliggör lastbalansering för att säkerställa att byggnaden inte överskrider den maximala elkapaciteten. Lösningen integreras automatiskt med vår lösning för individuell mätning och debitering, vilket innebär att hyresgästerna automatiskt debiteras för laddning av sin elbil via den månatliga hyresavi.

Home Solutions, a Nordic Propeye company, har ett erbjudande på 300 kr per månad per laddstation*. Kontakta oss idag och få en kostnadsfri konsultation av en av våra experter!

*Det faktiska priset kan skilja sig beroende på byggnadens förutsättningar. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.