Elnätsavgifter i bostadsrättsföreningar ökar med 44%!

Artikel 2 maj 2024

Energimarknadsinspektionen har beslutat att elnätsbolag kan höja sina elnätsavgifter med 100 miljarder kronor, en ökning på ungefär 44%, under den kommande perioden som sträcker sig från 2024 upp till 2027 (Sveriges Radio). Hur påverkar höjda elnätsavgifter i bostadsrättsföreningar din ekonomi?

Som privatperson har du två elavtal: ett med ett elhandelsbolag och ett med ett elnätsbolag. Du kan inte välja ditt elnätsbolag eftersom du bara har en tillgänglig leverantör, vilket beror på var du bor. Deras priser regleras av Energimarknadsinspektionen, som nu har beslutat att en ökning på cirka 44% är tillåten. Ett tufft läge, men för er som bor i bostadsrättsföreningar finns det en lösning.

Gemensam El med IMD

Bostadsrättsföreningar har nämligen möjligheten att köpa in el för alla lägenheter kollektivt. Detta innebär att alla boende kan bli av med sina individuella elavtal, inklusive de elnätsavgifter som är kopplade till dem. Denna lösningen kallas Gemensam El och är en del av Home Solutions erbjudande ’Gemensam El med IMD’.

Med Gemensam El med IMD mäter Home Solutions också elförbrukningen i alla lägenheter och skickar ett aviseringsunderlag till din ekonomiska förvaltare, som sedan fakturerar alla boende baserat på deras faktiska förbrukning. Återbetalningstiden ligger mellan 1 och 2 år, och därmed är Gemensam el med IMD den bästa investeringen som en bostadsrättsförening kan göra. En enkel och garanterad besparing!

Tusentals bostadsrättsföreningar har redan gått över till Gemensam El med IMD. Följ deras exempel och kom igång idag!

FAQ

Är det svårt att installera IMD El? Det är väldigt enkelt och tar bara 2 dagar! Vi bygger om din elservis på dag 1 och installerar våra elmätare i alla lägenheter på dag 2. Sedan löper lösningen automatiskt. Home Solutions tar hand om hela processen, inklusive kontakten med din nuvarande elleverantör.

Hur kan jag beräkna de förväntade besparingarna? Kontakta oss så kommer vi att tillhandahålla en exakt besparingskalkyl för er bostadsrättsförening.